Foundations Revealed ContestNa een anderhalf jaar afgestudeerd te zijn als Modeontwerper, werd het tijd om mij eens te focussen op het maken van korsetten. Ik had voordien al 2 bustiers gemaakt, maar die waren bijlange niet zo stevig zoals het zou moeten. De leerkrachten verklaarden mij zot als ik zei dat de taille smaller moest dan de natuurlijke omtrek, dus bleef ik maar "korsetten" maken die totaal geen effect hadden op het lichaam.

Tijd dus voor verandering! Met de jaarlijkse competitie van Foundations Revealed en Your Wardrobe Unlock'd, waar wereldwijd ontwerpers en naaisters aan kunnen meedoen, had ik een nieuw doel. De wedstrijd bestaat uit drie categorieën, Beginner, Improver en Experienced. Uit elk niveau worden er een drietal finalisten gestemd door de leden van de site en daarna de winnaars door een professionele jury. Fair enough, ik zou mij dus inschrijven als Beginner, want ik heb toch echt nog niet die ervaring van iemand die zich al bewezen heeft, laat staan al professioneel is. Het thema was insecten, en ik kon mij al extravagante creaties inbeelden met vleugels, voelsprieten, schilden,... Maar ik vond het nu belangrijker dat ik eerst leerde om een goeie basis te maken vooraleer ik met zotte ideeën begin. Je moet niet al willen vliegen vooraleer je kan lopen... Ik hoor het mijn mama al zeggen. Dus ik tekende een sweetheart neckline shape korset aan de hand van een gratis artikel op FR. Het was nog wat zoeken om de bovenkant mooi te laten aansluiten aan de boezem, maar het is uiteindelijk gelukt. Voor de stoffen koos ik een tweekleurige dupionzijde met groene en blauwe schakeringen, zoals dat van een kever. Ik versierde het met kralen in dezelfde tinten dat ik van twee kettingen en oorbellen gebruikte en voor de illusie dat ik bredere heupen heb, naaide ik gefronste tulle en nog een kralen applique op de zijkanten.

Ik was best tevreden, ook voor de eerste keer dat ik zo'n opening busk gebruikte.

Op 5 maart kwamen de inzendingen online, dus ik speurde direct de pagina van de Beginners af, maar zag mijn creatie er niet bij staan. Ik had nochtans nog contact gehad met iemand van de organisatie, en alles was in orde. Ik wist dat er een mogelijkheid was dat zij zelf je kunnen switchen van categorie, maar dat leek mij onmogelijk. Toch keek ik even bij de Improvers, en ja hoor, daar stond ik te blinken! De pessimist dat ik ben, de moed zonk direct in mijn schoenen, daar kon ik nooit tegenop! Maar toen besefte ik dat ik eigenlijk al was gewonnen door het feit dat die professionals mij een upgrade hebben gegeven. Ze vonden mijn werk "te goed" voor een Beginner, en dus hebben ze mij verplaatst. Een heel groot compliment dus! De dagen gingen voorbij en ik las de ene commentaar na de ander, allemaal zo positief en vol lof! Ze vonden het elegant, mooi van vorm, met een subtiele afwerking zodat het meer een couture gehalte kreeg en minder dat cosplay effect. Volledig wat ik dus wil bereiken met mijn ontwerpen. En dan het toppunt van al, de enige echte corsetier van Royal Black Couture heeft gereageerd op mijn inzending! Daarvoor deed ik het. Niet om te winnen, maar om te zien waar ik sta met mijn ontwerpen, ben ik goed bezig, kan ik mezelf onderscheiden met de hobby naaisters en cosplayers? Was het al die moeite, tijd, inspanning en geld waard? Was het waard om mijn job op te geven en terug naar school te gaan? Ik denk het wel. Dit weekend werden de finalisten bekend gemaakt, en helaas, zoals verwacht, was ik er niet door. Ik voelde mij ergens teleurgesteld, als Beginner had ik toch misschien meer kans gemaakt. Een abonnement op die site winnen had mij enorm veel kunnen helpen. Maar zoals ik zei, eigenlijk ben ik al gewonnen. En misschien doe ik volgend jaar gewoon nog eens mee. Lees meer over mijn inzending in het engels op Foundations Revealed en bekijk de foto's op mijn website.


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief